Vůně rybí polévky provoněla Staroměstské náměstí. Primátorka Adriana Krnáčová se ujala tradičního zvyku a rozlila více než dva tisíce porcí tradičního štědrovečerního pokrmu.

Foto: Milena Bajcarová
Foto: Milena Bajcarová

Organizátoři největších trhů v České republice připravili tradiční polévku nejen pro lidi bez domova, ale i pro náhodné kolemdoucí Pražany i turisty. Štědrovečerní pokrm měl stejnou chuť i přísady jako v předchozích letech. Na vánoční polévku stáli fronty stovky lidí.

Foto: Milena Bajcarová
Foto: Milena Bajcarová

„Polévka byla ze tří set kilogramů kaprů a padesáti kilogramů rybích hlav. Sto gramů kořenové zeleniny jsme osmažili jako vždy poctivě na pravém másle a přidali jsme také jikry, mlíčí a máslovou jíšku. Třešničkou na dortu byla samozřejmě naše osvědčená přísada – koňak a karamel. Nechyběly ani oblíbené krutony,” upřesnil recepturu ředitel oddělení gastro společnosti Taiko Daniel Prošek pro Denik.cz.

Foto: Milena Bajcarová
Foto: Milena Bajcarová
Foto: Milena Bajcarová
Foto: Milena Bajcarová