Mexické džusy JUMEX vás překvapí velikou nabídkou chutí z ovocí známých i plodů, o kterých jste možná ještě ani neslyšeli. Džusy se vyrábí z kokosů, ananasů, švestek, jahod, rajských jablek, hrušek, manga, mandarinek, jablek, grapefruitů, broskví, pomerančů, meruněk, ale také tamarindu, papáji, guayaby, manga či guanabany. Podívejte se, co jsou tyto tropické plody zač.

Foto: JUMEX
Foto: JUMEX

Exotické plody a chutě – seznamte se

Guayaba chuťově připomíná fíky a hrušky. V závislosti na druhu je velmi sladká nebo sladkokyselá. Nezralé plody jsou zelené, plně dozrálé slámově žluté. Zralý plod snadno dokážeme rozmačkat v prstech. Guayba patří mezi plody s nejvyšším obsahem vitaminu C. Ve srovnání s pomeranči či citrony je ho až pětkrát tolik. Guayaba je bohatá i na vitamín A, vápník a fosfor.

Tamarind chutí připomíná švestková povidla. Tamarind má přibližně 20 centimetrů dlouhé luskovité plody s křehkou světlehnědou skořápkou. Dřeň se skládá z 35 % cukru a 20 % organických kyselin.

Guanabana je stálezelený strom rostoucí v Jižní a Střední Americe. Je prakticky celý využíván pro léčebné účely. Některé studie říkají, že je guanabana účinná při léčbě rakoviny bez vedlejších účinků.

Půlstoletá tradice

Mexické džusy JUMEX jsou na trhu už déle než 50 let. V roce 1961 objevilo několik pěstitelů ovoce v Mexiku kvůli svým přebytkům kouzlo odšťavňování. Založili firmu JUMEX. Význam této zkratky je jednoduchý. Jde vlastně o spojení dvou slov JUgos a MEXicanos, tedy mexický džus.

JUMEX těží z jedinečných podmínek, které pro pěstování ovoce ve středním Mexiku je. Díky spoustě slunečních dnů a průměrné teplotě 23 stupňů Celsia si může dovolit pěstovat plody pro své džusy čistě a na zcela přírodní bázi. JUMEX dbá na to, aby ovoce na plantážích nepřišlo do styku s chemickými látkami. Úspěch JUMEXu je dán právě nezaměnitelnou čistou chutí ovoce. Všechno ovoce, ze kterého se džusy vyrábějí pochází z plantáží, které přímo obhospodařuje výrobce. JUMEX má tak dokonalý přehled nad každou fází výroby nápoje.

Džusy JUMEX vstupily sebevědomě na český nápojový trh. Jejich sebejistota má pevné základy. Protože dnes po 53 letech činnosti firmy je JUMEX nejprodávanější značkou ovocných nápojů v Severní Americe. A přesto nebo právě proto, že se firma od svého počátku několikanásobně rozrostla, stále úzkostlivě dodržuje ekologický přístup k výrobě a šetrný způsob pěstování ovoce.

Láhev jako termoska

Velkou vychytávkou JUMEXu jsou jejich speciální znovuuzavíratelné lahve s technologií stay cool. Nápoj zůstává v této lahvi déle vychlazený. V Mexiku je průměrná celoroční teplota 23 stupňů. A proto Mexičané dokážou ocenit řádně a dlouho vychlazený nápoj. Výhodou je, že tato speciální hliníková láhev vám bude pro uchovávání chladných nápojů sloužit i poté, kdy svůj džus vypijete. Samozřejmě, že džusy JUMEX dostanete i v běžných obalech jako jsou skleněné láhve, jednorázové plechovky či tetra pakových obalech.

Foto: JUMEX
Foto: JUMEX

Na čem si pochutnáte?

JUMEX přichází na český trh nejen s tradičními příchutěmi – v seznamu nápojů naleznete lahodné Jumex Mango, 100% Ananas, Meruňka, Jablko s dužinou a Jablko bez dužiny, Broskev, exotickou kombinaci Kokos – ananas, Jumex hruška, Mandarinka, Jumex Guyaba, Tamarind, Jumex švestka či neobvyklé spojení Jahoda a banán. Specialitou Jumexu je také řada Unico Fresco, která je k dostání v příchuti Pomeranč s dužinou, Pomeranč bez dužiny, Jumex Brusinka, Grepfruit a Jumex Granátové jablko.